25 November 2011

Makan Megi

Jam menunjukkan pukul 3.50 pagi. Tak pasal pasal aku tak boleh tidur malam ni. Orang cakap kalau makan banyak boleh cepat mengantuk, tapi tadi aku makan roti banjir dua keping tambah nasi goreng kampung bungkus, tak mengantuk jugak pon. Tipu la..

Tadi pun beli banyak sebab nafsu. Training nasyid lama lama memang buat aku lapar. Alah orang kata menyanyi guna perut? Sebab tu menyanyi lama lama boleh menyebabkan perut menjadi lapar. Menyanyi dengan lebih kerap berupaya menjadikan perut anda berbentuk sixpack. Tak percaya? Tengok je la perut perut artis sekarang. Sebab artis melayu tak tayang perut maka aku cadangkan usha perut artis Bollywood. Macam Shah Rukh Khan, Salman Khan dan blablabla. Afdlin Shauki? Errr itu lain cerita. Ehehe.

Tiga tahun dulu, masa aku form 5. Waktu waktu macam ni memang tak tidur sebab aku khusyuk study. Ya, anda tak salah membaca, aku memang rajin study dulu waktu waktu macam ni. Maklumlah budak asrama penuh, bila tengok member lain gila study maunya aku tak terikut sama. Eceh.

Well. bila ramai ramai study sama sama memanglah semangat kemain. Maka sebagai penambah semangat belajar perut mesti sentiasa penuh. Alah dasar budak budak nak makan, biasanya budak form 1 akan dikerahkan mencari megi sebanyak mungkin bagi memenuhi permintaan pelanggan. Dulu takde main pilih pilih kau nak makan megi ape, kau yang lain pulak nak makan megi ape. Semua perisa megi adalah sama sebabnya akan dimasak sekali di dalam baldi.


Masa tu takde nak gayung megi tu bahagikan ikut mangkuk masing masing. Semua makan sekali dalam baldi tu. Rasa dia? Ada pahit pahit sket, maklumlah baldi tu tibai member punya, bekas dia letak baju baju busuk dia. Sebab tu ukhuwah antara kitorang kawan kawan sekolah kekal bertahan sampai sekarang. Budak budak sekarang? nak kongsi air segelas pon rasa jijik kot. Hehe.

Orang kata megi tak elok untuk kesihatan. Kononnya kesan dia cuma akan nampak bila kita dah tua nanti lah, jadi cepat pelupa lah, blablabla. Tapi pada aku megi ni la yang menyatukan kami. Eceh. Pada aku takpe makan megi asalkan jangan selalu. Betul ke pandangan aku ni? Pandangan aku boleh berubah ikut keadaan semasa. Sebagai contoh, walaupun kau seorang yang gila nerd tapi bila kau puji aku hensem dan baik hati mungkin aku akan anggap kau seorang yang super cool dan awesome! Haha.


aku pon tak tau apsal aku nak letak gambar kambing. Kbai.

P/s : guwa dah lama tak update blog. so guwa tak tau nak tulis ape. sebab tu meraban je. owh, gamba baldi tu guwa tibai kat google je. tolong halalkan =)

-merci beaucoup-


4 Ayat Ayat Power Kau Orang Semua:

SITI NUR AMIRAH said...

serius, masak megi dlm baldi?
salute laa. kami tk pernah buat pun..

SITI NUR AMIRAH said...

serius, masak megi dlm baldi?
salute laa. kami tk pernah buat pun..

LemonSusu Skyjuice said...
This comment has been removed by the author.
Fadzlin Basir said...

meggi sebaldi..tudiaaaaa.. XD