16 June 2011

Ko Bercinta? Nak Lempang Boleh?

Zairull Nizam Entertainment (ZNE) mempersembahkan, satu lagi karya termashur abad ini. Mendapat liputan meluas seluruh pelusuk Taman Tema Sunway Lagoon. (Suka hati aku la nak tulis tempat ini, aku teringin nak pergi, ada masalah?)


Babak 1 : Bila Makan di Meja, Macam 10 Orang Tumpang Sekaki
"Ma, siketnya ma makan?", ujar si buaya dengan penuh caring. Sengaja cakap kuat-kuat. Nak bagi satu restoran dengar.

"Ala..tak lapar la pa..", mulut cik awek muncung-muncung, konon-konon nampak comel.

"Ma..nanti ma lapar pulak, meh pa suapkan,hehe". Okeh, dah mula syaiton si buaya ni.

"Pa ni nakal la", babak manja-manja dah mula.

"Eh ma ni, dekat la sket, jauh sangat tu, camne nak suap ma..", si buaya mengulum senyuman, penuh maksud tersirat.

Ni la yang aku maksudkan. Tak faham? Aku tak kesah kalau angpa nak pegang-pegang tangan himpit-himpit masa jalan ke tapi jangan time makan boleh tak? Kalau lah boleh paha nak himpit atas paha. Maklumlah meja kecik, kena jimat space.

Tapi mungkin aku ditakdirkan mendapat minda yang suci. Aku cuba sedaya upaya berfikiran positif.

"Alah..biarlah, cuaca sejuk ni, kang demam pulak awek beliau"

Tengah aku syok menikmati drama tersebut, sekejap lagi tangan si buaya naik belakang pinggang sambil menjeling tajam kat aku. Konon-konon nak bagi amaran jangan usha awek dia.

"Fak!! Ang ingat aku jeles ka? Apsal tiba-tiba aku tengok awek lu macam lumut tepi longkang? Boleh?", getus hati aku.

Lepas tu aku dengan member aku dengan muka selamba angkat kerusi kemudian cakap kuat-kuat:

"Ma..Pa sejuuukkk...sejuknyaaa...nak peluuuukkkkkkkk!!!"

Aku tarik kerusi dekat dengan member aku. Buat gaya macam pasangan tersebut. Sangat la wadafak.

kalau dah gersang sangat, cerita ni memang sesuai kot ditonton


Babak 2: Si Buaya dan Awek di Facebook.

Ini memang dah jadi trend dalam kalangan remaja masa kini. Bila balik dating terus hadap facebook nak bagitau satu dunia yang diorang ni hepi sangat sebab tengah in love. Biasanya pasangan macam ni jumlah friendlist dia tak kurang daripada 700 orang. Dan setiap friend dia harus tahu bahawa dia baru lepas keluar dating dan sedang sangat bahagia. Konon-konon nak bagi orang jeles. Nak remove kang kawan, kesian pulak.


Kadang-kadang puas aku berfikir apakah perlunya semua ini. Trend wajib tayang ini kian menular hebat. Tak boleh ke wish suruh mandi melalui sms je ke, ym ke, skype ke yang lebih private? Buat apa nak bagi tau satu dunia yang angpa  ni belum mandi? Meluat melihat news feed aku dipenuhi benda-benda macam ni. Naseb diorang tak tag aku:

"Zairull Nizam, jangan jeles tau, kitorang nak mandi sama"

Rajin je aku tarik cursor ke butang remove. Ah! Member tak member. Peduli hape. Takde sivik punya manusia.

.............

Sebenarnya ada lagi, ada masa aku tambah. Aku pon bukanlah baik sangat. Cuma saling mengingat. =)

-merci beaucoup.

8 Ayat Ayat Power Kau Orang Semua:

Syaratul Ain Mohd Khalid said...

assalamualaikum

hahaha..nice!!
kdg2, nak tergelak pun ada klu tgk situasi camni..
tak taulah camna pemikiran dorg...mungkin kt berbeza dr segi cara pemikiran..
tp kt dilahirkan dalam agama yg sama..islam (klu org yg dmksudkan itu islam)
so, hiduplah cara islam...

insyaAllah, moga diberkati

Scribble Life of Aleen said...

hehehe..lawak2..zairul,bgus2 saling mengingati..kadang2 kite alpa..manusia perlu ditegur.. neway nice blog la..!! nnti update la lagi yek...jumpa lagi..hee~

KinosKoko said...

hak3...terbaekk r...kapel2 mcm ni kdg2 mcm nak kena sepak skali..

DuniaSangSuri said...

sokong n3 nih.. betul..betul..betull..

(*keluar tajuk sket... nama kembar suri mcm nama tuan tanah ni... tapi nama dia Hairulnizam ... hehehe... lbh kurang la tu..)

opie said...

setUju!!!kadanG2 geli nGan kapEl2 kat lua sana...seDAr la diri skit..koranG tu anut AgamA apE??org cina ngan india pOn x de la lebih2 cam koranG...apE nk jadI ngan manUsia zaMan skunk..mintak jauh la...

nifi2408 said...

setuju ! esp part msg kat fb tuh . rasa nak hempuk ngan batang penyapu je . kuikuikui :D

Miss Y and Her World said...

kahkahkah !! kelakor. setuju bab FB tu. kalau boleh nak satu dunia tau itu awek/bf dia. adoi takde siapa nak rampas lah hai. dia sorang jelah tengah hangat. tak kuasa i nyah!!

Hoodie Dress Is So Gorgeous !
Oh, Lelakimu Istimewa

ina said...

eh3.. boifend / gurlfriend mmg tuk di show off kan kpd rakan2... keh3